Celijakija

DOMAĆE KARAMELE

karamele

Potrebno je: 2 1/2 šolje oraha, prepečenih i iseckanih, 1 šolja slatke pavlake, 1 kašika nes kafe, 1/2 kašičice morske soli, 1 šolja meda.

Priprema: stavite orahe u staklenu ili keramičku činiju. Zagrejte slatku pavlaku, nes kafu i so, pa sklonite sa vatre pre nego što provri. Dodajte med, pa ostavite da provri. Na blagoj vatri ostavite da se polako kuva, stalno mešajući drvenom varjačom, oko 15-20 minuta. Sklonite sa vatre. Sipajte karamel preko oraha i dobro izmešajte. Ostavite činiju u frižider, da odstoji 10-15 minuta, da bi se masa stegla pre nego što je oblikujete, ili sipajte masu na pergament papir, ostavite da se potpuno ohladi pre nego što isečete karamele. Čuvajte karamele u frižideru.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži